top of page
ניווט.jpg
ימי ראשון, 15:00-16:00

ניווט ספורטיבי הוא ענף ספורט, שבו על כל משתתף למצוא מספר תחנות הממוקמות בשטח, תוך הסתייעות במפה ובמצפן. ניתן להתאים את רמת המסלולים במגוון אורכים ודרגות קושי. נעסוק בתרגילי קבוצה ו/או בתרגילים אישיים, בעבודת מצפן ומפה, במציאת תחנות, בהכנת מסלולי ניווט בציור מפות ועוד. ישנם דגשים גם על כושר בסיסי משולב בניווט. השיעורים הם בעלי אווירה של משחק וכיף במטרה ללמוד את נושאי הניווט תוך הקניית מיומנויות שונות - בטחון עצמי, עבודה קבוצתית, קבלת החלטות ועוד.

10 תשלומים של 220 ₪
עודד ורבין
מדריך ומאמן ניווט ספורטיבי. עוסק בניווט כבר 30 שנים. בעבר, מאמן נבחרת ישראל ונבחרת הנוער של ישראל. משתתף בתחרויות ניווט במהלך השנה בקבוצות גיל מגוונות. מדריך ניווט בבתי ספר מזה 13 שנים.
eurythmy.jpg
נדב נחתומי
בוגר בית ספר לאוריתמיה בלונדון והכשרת אוריתמיה מרפאת בדורנאך, שוויץ. 
מלמד בסמינרים אנתרופוסופיים ומטפל בהרדוף ובמרכז הארץ.​ 
ייסד יחד עם ד"ר תמר שבט את הכשרת האוריתמיה המרפאת בהרדוף.
computer.jpg
ימים ושעות יפורסמו בהמשך.

תכנית העוסקת בתחום החדשני והמתפתח Makers, המקדם למידה מעשית המבוססת על בניית פרויקטים, פיתוח מיומנויות טכנולוגיות, עבודה בצוות וחשיבה יצירתית.

במפגשים אלו תינתן ההזדמנות לילדים לבנות ולתכנת פרויקטים המבוססים על כרטיס פיתוח בשם ארדואינו.
ההתחלה מהבסיס: מעגלים חשמליים, שימוש בלוח ניסויים, נכיר רכיבים שונים כגון מנורות לד, מנועים, חיישנים ונבנה פרויקטים שונים. בנוסף, נלמד להשתמש בתכנת עיצוב בתלת ממד ונדפיס את העבודות שעיצבנו.

על כרטיס ארדואינו:
כרטיס מחשב קטן שמטרתו לאפשר אינטראקציה עם העולם החיצוני. ניתן לחבר אליו חיישנים שונים (מרחק, קול, אור, טמפרטורה וכד'), לעבד את המידע שנקלט ולהפעיל רכיבים שונים כגון מנורות, רמקול, מנועים ועוד...

10 תשלומים של 230 ₪ + 250 ₪ לערכת חומרים (כרטיס ארדואינו, חיישנים, רכיבים אלקטרוניים שונים, חומרים נלווים נוספים). הערכה תימסר לנערים/ות במפגש הראשון ותלווה אותם במהלך כל המפגשים. רצוי להגיע עם מחשב נייד.
אורי בן יהודה
אב לילדה בביה"ס אורים, בעל תואר ראשון ושני, מנתח מערכות במקצועו ובוגר של שנת מבוא לאנתרופוסופיה בסמינר "זומר".
בשנים האחרונות עוסק בליווי בתי ספר והעברת חוגים והכשרות בתחום עולם המייקרים. לאחרונה סיים העברת תכנית שנתית בחטיבת ביניים בכוכב יאיר וכיום מלמד את תחום הארדואינו והדפסות בתלת ממד במרכז למצטיינים בהרצליה.
ערבית.jpg
ערבית מדוברת (למבוגרים)
ימי שישי, 11:00-12:30

הערבית היא חלק מחיינו גם אם אין אנו ערים לכך: מברוכ, סלאם, אחוכ, עלא כיפכ, סחבק ואסלי הן כולן מילים בערבית שהפכו לחלק טבעי משפתנו העברית. מילים אחרות זהות בשתי השפות כמעט לחלוטין: ראש, חי, אחד ושמש. ידע השפה והתרבות של אנשים שחיים לידינו, הוא הגשר לדו קיום, לקבלת האחר ולשלום. במהלך הקורס נלמד שיחה בסיסית בערבית, נלמד לזהות אותיות ונחשף לתרבות הערבית. 

1850 ₪ ל-30 מפגשים (כ-45 שעות לימוד)
חנין עסאי
מורה לערבית בבית הספר.
רסטורציה.jpg
סדנת רסטורציה - סדנה מעשית חידוש רהיטים​ (למבוגרים)
ימי חמישי, 16:00-19:00

מועדי המחזור הראשון:

נובמבר 2019: 7/14/21/28  

דצמבר 2019: 5/12/19 

ינואר 2020: 3/10/17/24/31

הסדנה מיועדת לכל מי שנושא השימור והעבודה בעץ מעניינת אותו. שחזור פריטי ריהוט שמצבם הפיזי והויזואלי רעוע , פריטים בעלי ערך ריגשי וכו' . אין צורך בידע מוקדם ואין חובה להביא ריהוט עתיק דווקא. בסדנה נלמד  שיטות רסטורציה מסורתיות. בין הנושאים הנלמדים תיקוני מבנה ושלד, תיקוני פורניר, צביעה וגימור. בסדנה כלי עבודה ידניים מסורתיים כמו מקצועים, מפסלות, שופינים ומסורים ידניים. לשימוש המשתתפים יש גם כלי עבודה חשמליים כמו משייפת, ג'יגסואו, מקדחות ומברגות. במהלך הסדנה יתנסו המשתתפים בשימוש בחומרי שימור שונים כמו פיגמנטים, צבעים טבעיים, חומרי גימור טבעיים, שמנים, דבקים מסורתיים וגבס.

2500 ₪ לעשרה מפגשים (30 שעות)
ירמי זטלנד
מומחה ברסטורציה לפי שיטות עבודה הנהוגות במערב ומרכז אירופה מזה מאות בשנים. ירמי למד רסטורציה בבית הספר הגבוה לשימור "פלאצו ספינלי" בפירנצה איטליה. את תקופת הסטאז' עשה אצל משפחת קיארוג'י, דור רביעי לרסטורטורים של רהיטים ועץ בפירנצה.
print.jpg
סדנת הדפס על בד
למבוגרים ולילדים
שלושה מפגשים לסדנה, החל מספטמבר
ימי רביעי, 17:30-19:30

הדפס חולצה או תיק בטכניקות צביעה שונות. עבודה תהליכית החל משלב הסקיצה ובחירת האלמנטים, דרך ההדפס בצבע והגימור. כל משתתף מכין יצירה ייחודית בליווי צמוד.

400 ₪ כולל חומרי וכלי עבודה
גלה דרין
בוגרת מצטיינת של המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, בעלת המותג העצמאי "גלה", המתמחה בבגדי נשים בטאצ' אורבני-רומנטי.
print.jpg
קורס הכשרה למורות ולמורים למלאכה (פתוח גם להורי הקהילה)
ימי חמישי, 18:00-20:30
16 מפגשים אחת לשבועיים

מתכני הקורס: מלאכות מעשיות לצד חומר תאורטי ופדגוגי על פי הקוריקולום של חינוך ולדורף בארץ ובעולם בכיתות א-ה; התפתחות הילד על-פי שטיינר; מלאכות היד לאורך ההיסטוריה האנושית; בניית מערכי שיעור; תצפית עמיתים ועוד.

1920 ₪ כולל כלים וחומרים
מוכר כגמול השתלמות ע"י מרכז פיסג"ה הרצליה, מותנה במספר הנרשמות
דנוש לחמן
מורה למלאכה בבית הספר, בוגרת סמינר ולדורף. לחלק מהמפגשים יגיעו מרצות אורחות.
singing.jpg
יום ג אחת לשבועיים, 18:00-20:30
מיועד למבוגרים

קבוצת השירה של "הדרך לגילוי הקול" בבית הספר "אורים" בכפר הירוק מזמינה אתכם להצטרף אליה. יש בקבוצתנו אנשים שלא שרו עד כה לצד אנשים מנוסים בשירה ומורים למוסיקה, שרוצים להכיר את הדרך הייחודית הזאת ולחוות את קולם ואת השירה ממקום חדש. ב"דרך לגילוי הקול" כל אחד מגלה את קולו ויכול לשיר. הדרך מלמדת איך לשחרר את הקול ולבטא אותו מהמקומות הנכונים, בלי ללחוץ על מיתרי הקול.

אתר: WWW.GILUYHAKOL.ORG.IL

1950 ₪ לכ-20 מפגשים, ב-4 תשלומים
שרה רפאלי ומירב בן דוד הראל
שרה - מוזיקאית ומורה של "הדרך לגילוי הקול". שותפה לייסוד קיבוץ הרדוף וחברה בו עד היום. החלה בילדותה את החינוך המוזיקלי שלה בנגינה בפסנתר ויותר מאוחר בבסון. בכלי זה ניגנה באפן מקצועי במקביל ללימודיה באקדמיה למוסיקה בת"א. המפגש עם האנתרופוסופיה הוביל אותה ללימוד המוזיקה והשירה מתוך חיבור למקורות הרוחניים של עולם הצלילים. למדה את הדרך לגילוי הקול יחד עם בעלה גיורא רפאלי ז"ל במשך שבע שנים באנגליה ובגרמניה. מאז חזרתה לארץ מלמדת שירה בקבוצות ובאופן פרטני.
מירב - מוסיקאית, יוצרת בן תחומית ומורה לגילוי הקול. בוגרת האקדמיה במחלקה הווקאלית. התמחתה במוסיקה קולית מימי הביניים בצרפת ואיטליה. כמו כן בשירת לאדינו ופיוטים במרכז למוסיקה מן המזרח בירושלים. נמנית עם סגל המורים בבית הספר לתאטרון חזותי בירושלים. מלמדת שירה באופן פרטני וקבוצתי. מופיעה בארץ ובעולם בפרויקטים שונים המשלבים מוסיקה קולית ותאטרון.
תנועה.jpg
ימי שלישי, 18:00-19:00
שיעור התנסות יתקיים ביום שלישי 3/9/19 בשעה 18:00 בחדר האוריתמיה

בטכניקת ה-flystick נשתמש במקל כאביזר מרכזי שיהפוך לחלק מהגוף שלנו ונחווה תרגול של תנועה משולבת עם נשימות. התרגול הייחודי יביא לחיבור בין כל רקמות הגוף, לזרימת נוזלים מחודשת ומרפאה ויעורר תחושת התרוממות אנרגטית ואלסטיות המשלבת כוח וגמישות.

10 תשלומים של 225 ₪ לכ-35 מפגשים
רונית תדהר
מאז ומתמיד נמשכתי לעבודה עם הגוף – למדתי בכיתת ספורט, רקדתי מחול מודרני, בלט קלאסי, רקדתי בלהקת מחול, הופעתי, לימדתי מחול והתנסיתי באימפרוביזציה ובקונטקסט אימפרוביזציה. במקביל ללימודי תואר ראשון במדעי החיים, נמשכתי גם לתחומי הטיפול האלטרנטיבי ולמדתי נטורופתיה ורפלקסולוגיה. לפני כ-14 שנים התוודעתי לפילאטיס, התחלתי ללמוד ולהעמיק ולימים גיליתי שהפילאטיס משלב בשבילי את שני התחומים: תנועה ועבודה עם הגוף יחד עם הפן הטיפולי-שיקומי. את הידע העמוק שלי בפילאטיס רכשתי בלימודיי אצל דניאלה מלאך, שהייתה נציגה של שיטת סטוט פילאטיס בישראל. הוכשרתי והוסמכתי בשיטה והמשכתי בהכשרתי והסמכתי כמדריכת קורסים למדריכים במזרן ובמכשירים בשיטת סטוט פילאטיס.
לפני כשנה נחשפתי לטכניקת הפלייסטיק של בועז נחייסי, עברתי את ההכשרה למורים והתחלתי לעסוק בהדרכת הטכניקה.
מקהלה ציור.jpg
מקהלת הורים באורים (למבוגרים)
ימי רביעי, 19:00-21:00

מוסיקה היא כלי ייחודי לגיבוש קבוצה וליצירת קהילה. מקהלת אורים פותחת שעריה להורים שאוהבים לשיר. 

במפגשי המקהלה, נתנסה בשירה בקולות, נייצר הרמוניה נעימה ומהדהדת, ונפתח את יכולות ההקשבה. נשיר שירים מרפרטואר מגוון, נדבר על תפקידה של המוסיקה בחינוך ולדורף, ואף נתנסה בתכנים ותרגילים שילדינו לומדים בשיעורי המוסיקה בבית הספר.

1650 ₪ ל-20 מפגשים (כ-40 שעות מפגש)
ירדן לנדאו
מורה למוסיקה ומחנך בבית הספר.
ערבית.jpg
קורס מתחילים – 12 מפגשים בימי שני,  21:30-20:00 (מתחילים ב 31/1/22)
קורס מתקדמים – 12 מפגשים בימי שלישי,  21:30-20:00 (מתחילים ב 1/2/22)

פיתוח יכולות תקשורת, ניהול שיחה והקניית אוצר מילים שימושי.

דגש על חשיפה לתרבות הערבית העכשווית.

למידה במתכנות היברידית - שילוב מפגשים פרונטליים ומקוונים.

₪900 למשתתף/ת
דני ישראל
בעל תואר שני בערבית מאוני' בר אילן. שירת למעלה מ-20 שנה בתפקידים שדרשו תיאום בין גורמים ישראלים ופלסטיניים. מזה מספר שנים מלמד ערבית מדוברת ב"מדרסה" ובמסגרות נוספות. בעל אהבה ותשוקה לשפה וידע עמוק ועשיר בערבית המדוברת.
חישוק.jpg
חוג תנועה עם חישוק
לכיתות ג-ד
ימי ראשון, 16:00-15:00

Hoola Hoop: שילוב של ספורט, קרקס וריקוד, שבו משתמשים בחישוקים ייעודיים.
מלבד היות התנועה עם החישוק פעילות פנאי משחקית, היא מאפשרת ביטוי אישי, משפרת קואורדינציה ויציבה טובה ומחזקת את שרירי הגוף ואת גמישותם.

ישנם סוגים שונים של חישוקים המיועדים לתרגילים שונים ודרגות שונות המותאמות לקושי ולגיל הילדים. 

10 תשלומים של ₪180
נריה בר
מדריכה ומפעילת קבוצות למידה ואימון בתחום החישוק, בעלת ניסיון בעבודה עם תלמידים צעירים.
פריסבי.jpg
חוג פריסבי
לכיתות ד-ה
ימי רביעי, 16:30-15:00

הפריסבי, הידוע גם בכינוי "צלחת מעופפת" כולל מעל 10 ענפים שונים. בחוג הפריסבי יתנסו המשתתפים בענפים הבאים: אולטימייט - ספורט קבוצתי ותחרותי אשר התפתח מהפוטבול האמריקאי אך בניגוד אליו, לא כולל מגע בין השחקנים. פריסטייל – שילוב של אקרובטיקה, גמישות ואתלטיות תוך פיתוח מיומנות של שליטה בצלחת. דיסק גולף – מתנהל בדומה למשחק הגולף עם צלחות המחליפות את הכדורים, ידיים המחליפות מחבטים וסלים מיוחדים במקום גומות באדמה. אנו מטפחים בשחקני הפריסבי, ערכים של מוסר, הגינות, שיתוף פעולה, יושר וכבוד הדדי. 

10 תשלומים של ₪200
הדרכה מטעם בית ספר "פרש אולטימייט"
"פרש אולטימייט" - מבית שרביט הדרכה, הינו בית הספר הראשון בארץ לפריסבי, אשר הוקם בשנת 2009. מדי שנה רבים מחניכי בית הספר מייצגים את המדינה בתחרויות באליפויות אירופה והעולם ומגיעים להישגים יפים ומעוררי השראה.
choir.jpg
מקהלת הורים באורים
למבוגרים
פעמיים בחודש בימי שישי, 12:30-11:00
מועדי המפגשים:
אוקטובר: 16, 30 / נובמבר: 13, 27 / דצמבר: 4, 25 / ינואר: 8, 22  / פברואר: 5, 19 / מרץ: 5, 12 / אפריל: 9, 16 / מאי: 7, 21 / יוני: 4, 25

מוסיקה היא כלי ייחודי לגיבוש קבוצה וליצירת קהילה. מקהלת אורים פותחת שעריה להורים שאוהבים לשיר. 

במפגשי המקהלה, נתנסה בשירה בקולות, נייצר הרמוניה נעימה ומהדהדת, ונפתח את יכולות ההקשבה. נשיר שירים מרפרטואר מגוון, נדבר על תפקידה של המוסיקה בחינוך ולדורף, ואף נתנסה בתכנים ותרגילים שילדינו לומדים בשיעורי המוסיקה בבית הספר.

1350 ₪ ל-18 מפגשים (כ-35 שעות מפגש)
ירדן לנדאו
מורה למוסיקה ומחנך בבית הספר.
sing.jpeg
12 מפגשים בימי שישי, מתחילים לאחר החגים.
"שַׂחֲקִי כִּי בָאָדָם אַאֲמִין" כתב שאול טשרניחובסקי לפני למעלה ממאה שנים, "עָמֹק, עָמֹק בַּטַּל, פּוֹעֵם לְבָבִי" גילתה לאה גולדברג, "בָּאָרֶץ הַלּוֹהֶטֶת הַזּוֹ מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת צֵל" ניסה יהודה עמיחי לנחם, "אֲנִי אוֹהֶבֶת אוֹתוֹ בְּכָל כּוֹחִי, עוֹד יָמִים אֲחָדִים וְאֶחְדַּל" כתבה דליה רביקוביץ'. נדמה שהמילים הללו, קטעי השירים, הם כבר חלק מאיתנו, חלק מהשפה, מהתודעה, מהגוף. איננו זוכרים ממתי בדיוק, אך השירה העברית מלווה אותנו גם אם מעולם לא פתחנו ספר שירה.
בקורס נצא למסע כרונולוגי בשירה העברית בעקבות עשרה משוררים ומשוררות, מטשרניחובסקי וגולדברג ועד למשוררים ומשוררות בני זמננו. בכל מפגש ומפגש נתוודע לעולמם של משורר או משוררת אחת, נמקם אותם על הרצף של השירה העברית כדי להבחין במאפיינים ובייחודיות שלהם, ובעיקר – נתאהב בהם תוך קריאה בשירתם.
הקורס מיועד למשתתפי הקורסים הקודמים בשירה ובפרוזה, ופתוח בהחלט גם למשתתפות ולמשתתפים חדשים – אין כל צורך בידע מוקדם; נדרשות רק אהבת עברית, נפש חפצה ונכונות לשאול ביושר ובתום, כפי ששאל ביאליק, "מָה זֹאת אַהֲבָה?"
₪800 ל-12 מפגשים (כ-25 שעות לימוד)
.
.
books.jpg
12 מפגשים בימי שישי, מתחילים לאחר החגים.
כולנו אוהבים סיפורים. אהבנו לשמוע סיפורים כשהיינו קטנים, עוד לפני שאנחנו זוכרים את עצמנו. בילדותנו אהבנו לקרוא. יש בינינו כאלה שקריאת סיפורים מלווה אותם מאז, יש שחזרו אל הספרים בשלב מסוים. אנחנו אוהבים לומר שאנחנו קוראים וקוראות ספרים והלוואי שהיה לנו עוד זמן כדי לקרוא עוד.
אז מה הסיפור? מדוע משחר הציוויליזציה האנושות מבקשת לספר לעצמה סיפורים כדי לכונן את עצמה, את תרבויותיה, את ההתפתחות שלה? מה המנגנונים שפועלים בתוך סיפור? מה זו עלילה? מי המספר? מהן נקודות המבט השונות שפועלות בתוך טקסט וכיצד הן משפיעות על הקריאה שלנו?
עם תחילת הסתיו נתחיל לספר לעצמנו סיפורים ולדון בשאלות שהם מזמנים. נקרא ביחד סיפורים קצרים, מקור ותרגום, של מיטב הסופרות והסופרים החל מנבוקוב, קפקא, מוריסון ובורחס וכלה ביהודית הנדל, רונית מטלון ויואל הופמן. ננסה להסביר לעצמנו מדוע הם מעניינים אותנו, מרגשים אותנו, ממשיכים ללוות אותנו בלי שנשים לב.
אין צורך ברקע מוקדם. 
₪800 ל-12 מפגשים (כ-25 שעות לימוד)
יפעל ביסטרי
הורה ומורה בקהילה, בוגר התואר השני בחוג לספרות באוניברסיטת תל אביב. במסגרת החוג השתתף בסדנאות כתיבה, לימד וכתב עבודת גמר על שירתו של יעקב ביטון. ספר שיריו, "שְֹאֵת", ראה אור בהוצאת "אפיק" בשנת 2020 וזכה בפרס שרת התרבות לספר ביכורים.
שירה.jpeg
12 מפגשים בימי שישי, מתחילים לאחר החגים.
אז מה העניין הזה עם שירה? מדוע כמה מילים מונחות על דף יכולות לעורר בנו לפעמים התרגשות עזה (דפיקות לב מואצות); לפעמים תחושות של מבוכה ותסכול ("מה כתוב כאן לעזאזל? מה הוא רוצה?"); ולפעמים דחייה וכעס ("אה, זה כנראה לא בשבילי")? ולמה דווקא עכשיו? (נו, באמת).
אז כן, דווקא עכשיו. בזמן שהעולם סביבנו מתעקם ללא היכר ותר אחר חיסון מפוקפק שיכריע נגיף חמקמק, אולי דבר מתבקש יהיה להביט בו, בעולם, וגם בעצמנו, דרך הסודות הגדולים של השירה. בשבועות שינועו בין הסתיו לחורף, נצלול (ונמריא?) מדי שבוע אל הסודות הללו.
נקרא ביחד שירה יפה ומגוונת של משוררות ומשוררים בעברית (מקור ותרגום) מתקופות שונות, ונדבר על השתִי והערב של השירה: על דוברים ונמענים, על מטאפורות ודימויים, על אירוניה ואוקסימורון, על מוזיקליות (חריזה, משקל, מצלול), על תת-סוגות (ז'אנרים) שונות בתוך השירה ומסביבהּ, ועוד. אנחנו לא ניבהל או נשתעמם מהמושגים הללו. הם רק הכלים שתכליתם היא לעזור לנו לדבר (בעדינות אך ברצינות רבה) על הסוד. על אותו קסם קטן שמתחולל בנו, כשאנחנו מרשים לעצמנו לקרוא שיר.
אין צורך בכל רקע מוקדם. נדרשות רק אהבת עברית ונפש חפצה.
₪800 ל-12 מפגשים (כ-25 שעות לימוד)
.
.
bottom of page